Op bezoek bij Kapitein Zonneschijn.

We hebben hier al voorstellingen voor volwassenen, jongeren en kinderen besproken, maar voor de allerkleinsten kwam er nog niets aan bod. ‘Het Luchtschip’ van Salibonani is een voorstelling voor kleuters vanaf vier jaar, maar zal ook geen enkele volwassene vervelen. Vijvenveertig minuten vol magische lichtjes, muziek en liedjes die uw zoontje, dochtertje, neefje of nichtje eindeloos zullen fascineren.

Lukas van Echelpoel van Theater Salibonani is zonder twijfel een van de duizendpoten die deze wereld rijk is. Acteren, muziek spelen en grapjes vertellen, hij doet het allemaal tot groot jolijt van de grote groep kleuters die samen met ons naar Het Luchtschip kwam kijken. Vanaf het begin niets dan eindeloze fascinatie op de kleine gezichtjes als ze mee het podium op mogen met hun vriendjes. Salibonani speelt met een stage-on-stage constructie waarbij de tribune op het podium gebouwd wordt zodat iedereen lekker knus bij elkaar zit. De kinderen zitten veilig in de kleine ruimte en durven zichzelf te zijn, commentaar te geven en te antwoorden.

De voorstellingen van Salibonani kenmerken zich door hun variatie waardoor de aandacht van de kleuter blijft. Het verhaal van de kapitein die zijn benaming gaat zoeken en daarvoor een zwevende boot moet uitvinden, is eenvoudig genoeg om door iedereen gevolgd te worden. Het vormt echter slechts een kader voor alles wat Lukas op het podium doet. Er wordt gezongen en gemusiceerd, maar ook echt toneel gespeeld. Zelfs poppen en buikspreken komen aan bod. Het prikkelt de nieuwsgierigheid van de toeschouwer die zich afvraagt wat de volgende stap in het verhaal zal zijn en welke expressievorm er gebruikt zal worden. Daarnaast zijn de visueel aantrekkelijke decors een echt pluspunt voor Salibonani. Zelfs als er niets gebeurt, blijft er iets om naar te kijken.

Een nadeel aan deze voorstelling: neem uw kleuter er mee naartoe en hij/zij zal niet rusten voor het eigen luchtschip thuis verwezenlijkt is. Gewoon hopen dat de rommel beperkt blijft!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s