‘Nova Zembla’ (Vaar Wel) 10+

Het vorig weekend werden we op een heerlijk zonnetje getrakeerd. Voor ons was dat het ideale moment om een van de laatste locatievoorstellingen van de zomer te gaan bekijken! ‘Nova Zembla (Vaar Wel)’ van Kinderenvandevilla wist ons mee te sleuren in een stroom van prachtig verteltheater. 

Jeugdgezelschap Kinderenvandevilla is met Nova Zembla niet aan haar proefstuk toe. Al eerder maakten ze Animal farm, Ronja De Roversdochter en Leeghoofd, stuk voor stuk producties die door het Vlaamse kindertheaterpubliek sterk gesmaakt werden. Met Wachten op Sinterklaas zullen ze verder dit seizoen in de koudere maanden de kinderharten opnieuw verwarmen. Nova Zembla is echter een totaal ander soort voorstelling dan het verhaal rond de grootmoedige heilige. Het stuk gaat over het leven van Olga (Wanda Eyckerman), een guitige wereldveroveraar die vrolijk een babbeltje met het publiek slaat, dat op de kade zit. Op de kade? Jawel, deze voorstelling speelt zich af op een boot. Als toeschouwer kan je (gelukkig) je beide benen veilig op het land houden. Tenminste, als Olga je niet voor een bezoekje uitnodigt!

Olga en haar boot hebben onmiskenbaar een sterke charismatische uitdrukking die de kinderen zonder uitzondering van haar verhaal weten te overtuigen. De voorstelling voelt erg authentiek, wat ondersteund wordt door het schattige rode bootje waarrond het verhaal zich afspeelt. Kinderenvandevilla is als geen ander een kei in het verkleinen van de afstand tussen acteurs en publiek. De acteurs praten met hun toeschouwers en spelen in op commentaar die vanuit de tribune gegeven wordt. Tel daarbij de zon op onze snoet en de hilarische wendingen die Roel Swanenberg voor zijn rekening neemt en er is een uur voorbij gegaan voor we het beseft hebben. Mogen wij zo altijd onze zondagnamiddag doorbrengen, asjeblieft?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s