Het bos in: een voorstelling aangepast aan de seizoenen.

Hoewel we vandaag bijna temperaturen bereikten die eerder bij de lente lijken te horen, is het volop herfst. De bomen veranderen in een schilderachtig pallet en laten steeds meer hun blaadjes vallen. ’s Avonds wordt warme chocolademelk verkozen boven een zomer roseetje en pompoenen kleuren het straatbeeld. Boswandelingen zijn in deze tijd van het jaar een populaire activiteit, zeker voor wie kinderen in huis rondlopen heeft. Wat als je deze sportieve bezigheid kan combineren met een spannende theatervoorstelling van theatergezelschap Rode Boom? Geef toe, blaadjes tellen en nootjes rapen zijn fijn, maar een mysterieus verhaal vol onbegrijpbare trucs is pas echt een topper. ‘In de lucht’, de locatievoorstelling van Rode Boom, heeft het allemaal. 

Het is een warme zondagnamiddag in de herfst als we bij ‘Bos op Stelten’ in Strombeek het verzamelpunt van In de lucht bereiken. De geuren van knapperig brandend haardvuur en karamel laten we achter ons als een mysterieus meisje ons mee de radiostudio inlokt. Daar is haar broer Ronny, zo vertelt ze ons, druk bezig met zijn radioshow. Al snel krijgen we allemaal een koptelefoon op ons hoofd gedrukt en kunnen we het radioprogramma mee volgen. En zo begint een spannend avontuur want Ronny gaat er al snel op uit om in het bos zijn show verder te zetten. En wij mogen mee! De acteurs van Rode Boom spelen vanaf het begin in op het publiek, spreken de kinderen aan en trekken ze al snel mee in het verhaal. Tegelijk zorgt de aanwezigheid van de koptelefoon ervoor dat je nog meer betrokken wordt omdat je de wereld opeens in een heel ander licht ziet dan de buitenstaanders die met verbaasde blikken ons groepje aanstaren.

Naast deze pluim voor acteerwerk en technologisch vernuft, verdient In de lucht ook aandacht vanwege de magische trucs die erin aanwezig zijn. Rode boom staat bekent om haar gegoochel dat zelfs het meest nukkige kind zal weten te verbazen. Bij In de lucht is dat niet anders, al staat het verhaal hier duidelijk meer voorop dan in hun andere voorstellingen. Dat wordt echter ruimschoots goedgemaakt door de interactiviteit van dit stukje toneel. De kinderen mogen meehelpen in de zoektocht naar de oplossingen voor de raadsels, worden als groep uitgedaagd toverdrank te maken en blijven zo steeds betrokken.

De voorstelling duurde ongeveer een uur en vijf minuten, waarbij we van de ene verbazing in de andere vielen. Zowel kinderen als volwassenen verkeerden bij ons even in een andere magische wereld waardoor de tijd voorbij leek te vliegen. Locatietheater en goochelarij van de bovenste plank!

Meer info over deze voorstelling is te vinden op: http://www.rodeboom.be/Site/Nederlands.html. Daar zijn eveneens de komende data en locaties terug te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s