Aanraders: jong werk op Theater aan Zee

Theater aan Zee komt er bijna aan: dit toneelhoogfeest brengt elk jaar gevestigde waarden en jonge makers uit Nederland en Vlaanderen samen tot een festijn van creativiteit. De bezoekers zijn gevarieerd, maar gelukkig blinkt het programma nog meer uit in verscheidenheid. Hoe te kiezen uit al dat lekkers om je spreekwoordelijke bordje te vullen? Wij namen het programma van het jonge werk door en bieden u alvast drie voorstellingen om met stip in uw agenda aan te duiden. 

Sneeuwlicht

Als er op het festival een prijs zou bestaan voor sympathiekste jongelui, dan zouden Heleen Desmet, Anke Jochems en Bram Kelchtermans deze verdienen. Tot nu toe bestaat deze onderscheiding echter nog niet, maar gelukkig zijn de drie ook op creatitief vlak goed bezig, bewijzen ze met Sneeuwlicht. 
Een voorstelling over kunstenaar Hugo Veldt klinkt misschien niet vanzelfsprekend, maar zijn we niet allemaal een beetje nieuwsgierig naar de eigenaardigheden en excentrieke kantjes die het kunstenaarsschap met zich meebrengt? Daar komt u hier op poëtische en muzikale wijze wat meer over te weten.

Info en tickets

And who wants peace? / Ambush

R’m (spreek uit: Rem) Aharoni maakte met And who wants peace een voorstelling die vandaag pijnlijker actueel is dan ooit. Hij baseerde zich voor deze voorstelling op de gelijknamige verontrustende speech van Eric Gill in Londen uit 1936 die vandaag niets in kracht afgenomen lijkt te zijn. Blik terug op het verleden, aanschouw het vandaag en praat vooral mee over de toekomst in deze ontmoeting met een topspreker die u niet onberoerd zal laten vertrekken.

Na And who wants peace bewandelde R’m Aharoni het pad van kritisch denken verder waardoor Ambush geboren werd. R’m neemt verschillende rollen op om de toeschouwer en zijn ideëen over macht eens flink door elkaar te schudden. Hoe blikken wij, mensen, terug op onze eigen geschiedenis? Wat als historie niets meer dan een menselijke creatie of zelfs fictie blijkt te zijn? Een voorstelling als een muggenbeet: je blijft er onbewust aan denken tot je gaat krabben en de boel aan het bloeden gaat.

Info en tickets voor And who wants peace en Ambush

Kluster

Mag er ook nog gelachen worden? Natuurlijk! Beloon uzelf naast al dat zwaardere denkwerk met Kluster, een muzikale en humoristisch stukje kunst dat in de lijn van The Great Downhill Journey of Little Tommy ligt. Zorgt onze moderne elektronica voor beter contact of durft er al eens een stevige portie miscommunicatie ontstaan? Over een zender, een ontvanger en alles wat daartussen mislopen kan. Over spelen, muziek en de hachelijke queeste naar de juiste betekenis. En over glimlachen, grinniken en schaterlachen. Omdat dat ook wel eens kan.

Info en tickets

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s