Stof tot nadenken: ‘Stof’ van HET Wolk

Wat krijg je als je een gigantische wasmachine, veel reepjes stof en twee vrolijke meiden mengt tot een voorstelling voor kinderen vanaf vier jaar? Een prachtig humoristische cocktail zo blijkt nu we de nieuwe voorstelling ‘Stof’ van HET Wolk te zien kregen. Een echte aanrader voor kinderen vanaf vier jaar met lekker veel fantasie!

Sinds De Nietjesfabriek vorig jaar haar deuren sloot, gaat Sarah Van Overwaelle haar eigen weg, los van schrijver Freek Mariën. Ze focust zich met HET Wolk op een jonger publiek met voorstellingen voor kinderen vanaf vier jaar. Stof is de eerste voorstelling die uit het nieuwe jeugdtheatergezelschap geboren werd en speelt in op de heerlijke capaciteit van kinderen om eens lekker gek te doen en hun eigen verhaal te creëren.

Hoe gebeurt dat dan precies? Sarah Van Overwaelle en mede-actrice Lize Pede vertellen het verhaal van een vriendschap die, zoals we dat allemaal kennen, ‘ups and downs’ met zich meebrengt. De twee meiden amuseren zich en halen de gekste kuren uit die de zaal keer op keer aan het lachen brengen. Tegelijk zit er ook een diepere betekenis in: wat als een van de twee vriendinnen even verdwijnt? Het verhaal over vriendschap en loslaten daagt de kinderen uit, tilt alles naar een gelaagdheid die tegenwoordig in kindervoorstellingen gelukkig steeds vaker terug te vinden is. Deze combinatie van luchtige absurde kinderkuren met een achterliggende symboliek doet overigens ook denken aan de productie Leeghoofd, jarenlang een vaste waarde in het theater voor de kleinsten.

Op de acteerprestaties van beide vrouwen is er weinig aan te merken. Ze zetten twee geloofwaardige figuren neer waarin elk kind zich zal kunnen herkennen. Het zijn twee universele karakters die blije en gekke momenten beleven, maar ook af en toe eens flink in de put zitten. Speciale vermelding verdient ook Astrid Michaelis die samen met Sarah Van Overwaelle de kostuums en de vormgeving uitdacht. Stof is een kleurrijke streling voor het oog vol gekke ontwerpen die uitstekend bij de voorstelling passen. We willen echter niet te veel verklappen: rep u naar uw theaterliefhebbende dochter/zoon/neefje/nichtje,… of zoek een ander excuus om zelf deze voorstelling eens te komen bekijken. Wij staan niet in voor stijve lachspieren achteraf.

Data en locaties: http://bertvw560.wix.com/hetwolk#!agenda/cdpi

Plaats een reactie